Грижа за кожата и арома терапия с Wild Cosmetics

Ежедневно си говорим за красота. Търсим я във всичките й форми. Четем, гледаме, учим се, опитваме се да намираме най-доброто за себе си, за да можем да изглеждаме по начинът, по който искаме. Пазарът с продукти за красота и грижа е гигантски в днешно време и все по-трудно можем да открием нещо качествено, което да задоволи нуждите ни. Освен всичко друго, кожата ни се променя с времето и започва да изисква различен тип грижа. Трябва да можем да разбираме от какво се нуждае кожата ни и тялото ни като цяло.

До преди няколко години имах мазна кожа, с която едва се справях. Търсех си матиращи кремове, такива от които да не лъщя след час-два. Беше доста трудно начинание, защото нямах безкраен бюджет, а и не всичко ми влияеше по начина, по който мислех. Имах период, в който от стрес и други фактори се върнах в пубертета със страшно много пъпки в долната част на лицето. Припомних си времето, в което забърквахме салицилов спирт с антибиотик и с тампонче за уши си мажехме пъпчиците, за да ги изгаряме. Беше ужасен период от живота ми със сигурност. Той също отмина, но сега дойде пълната противоположност на всичко онова, което до сега се е случвало с кожата ми.

Започнах да работя на голяма надморска височина, което повлия на цялото ми тяло. Кожата на ръцете ми и лицето ми изсъхна страшно много. Може би и самият факт, че вече започвам да навлизам във възраст, в която излизат първите бръчици, си оказа влиянието. Освен че изсъхна, лицето ми стана и много чувствително. Започнах да имам доста зачервявания, да проявявам алергии към много от продуктите, които преди съм използвала с лекота. Започнах да търся само изцяло натурална и медицинска козметика, за да мога да се преборя с сухотата, неприятните зачервявания и дори на моменти болезнени обриви.

 

От край време съм истински привърженик на етеричните масла като средство за грижа за тялото и душата ако щете. Непрестанно забърквам ароматизатори с дестилирана вода и масла, за да създавам уют и приятна атмосфера в дома си. Капвам си по капчица тук и там, за да бъде по мека и здрава косата ми или кожата на тялото ми. Все още обаче не се бях осмелявала да опитам с лицето си.

Един ден попаднах на интервю с Анна Гълъбова, която е собственик на компания “Ди есенс” ЕООД. Историята й ми се стори много интересна, хареса ми идеята за използването на български билки и лечебни растения за направата на козметични продукти. Винаги съм предпочитала да използвам български продукти с ясен произход, особено ако са създадени с толкова внимание и прецизност. Научих нещо интересно, което не знаех до скоро, а именно за CO2 екстракцията, чрез която се извличат и запазват максимално полезните вещества от растенията. Останах впечатлена от самия процес на създаването на продукта и всички специалисти, които са участвали в изследването на продуктите, доказания произход на всяка съставка и научните факти, на които са се обосновали.

След прочитането на статията бях сигурна, че продуктът, който произвежда тази компания ще си заслужава. Веднага се отправих към сайта им и си го поръчах.

Wild Cosmetics са уайлд във всяко едно отношение. Диво се впуснаха в пазара на козметиката и определено обраха овациите ми.

Wild cosmetics night balm

Нощният им балсам е нещо повече от „балсам“. Той е истинска терапия за кожата и душата. В състава му се преплитат аромати на лавандула, салвия, здравец… Истинска експлозия, която вдишвайки те пренася сред огряни от слънцето поляни! В кутията на балсама има и упътване как да го нанасяме и как да му се насладим максимално. Все си говорим за „ритуали“, но ето това си е един истински ритуал преди лягане. След горещ и релаксиращ душ, поставяш на топлите си сухи длани грахово зрънце от балсама, оставяш го да се затопли, разтриваш ръце и вдишваш от този невероятен аромат! Разнасяш нежно по лицето си и щастието е обляло цялото ти същество!

Вечерна рутина

Балсамът е с фина консистенция, като може да забележите отделяне на част от етеричните масла на повърхността ако стаята, в която го държите е прекалено топла. Не се притеснявайте, просто при по-висока температура съставките се втечняват, което на мен лично също ми говори за това, че балсамът е изцяло натурален. Ако желаете може да го ползвате и върху устните си, защото подхранва добре и освен това ухае прекрасно.

Кожата ми се озари, изчезнаха и червенините.

Имах леки притеснения, защото до сега не бях използвала подобен продукт, особено след всички болезнени и неприятни реакции на лицето ми. В крайна сметка виждам, че натуралните продукти са начинът да се преборим с проблемите.

Wild Cosmetics разработват и дневен крем с роза и безсмъртниче, който нямам търпение да изпробвам!

За повече информация относно Детоксикиращия нощен балсам, разгледайте сайта на Wild Cosmetics и Facebook страницата им.

Цялата история, интервюто и подробно описание на създаването на продуктите може да прочетете в статията на Капитал ето тук.

Роксана

You May Also Like