Здравей, есен! В Самоков.

Родният ми град – Самоков. Харесвам го не само заради това, но и защото съчетава в себе си всичко, от което живеещите в шумните големи градове имат нужда. Разположен в подножието на Рила, прохладен, красив и изключително спокоен, готов да приюти всеки.

Река ИскърНапоследък се прибирам по-често, защото обичам да се наслаждавам на тишината и наистина успявам да си почина. Дори и в горещите летни дни, вечерите са прохладни и успявам да се наспя пълноценно. Любимото ми нещо, което много ми липсва в София са чудесните пътеки в гората, по които мога да се разхождам, когато поискам.

МедитацияЕдин от маршрутите е местността “Лаго”, която се намира в непосредствена близост до стадион “Искър”. За да се достигне началната точка, която са дървените мостове, пресичащи река Бистрица, трябва да се отбие в дясно, преди или след цветния надпис “Самоков”, който е и последното нещо, което се вижда преди да се напусне града, посока Боровец. От там на сетне, трябва да се върви пеша. Пресича се парка, завива се на ляво по обособен път и се достига до началната точка на пътеката.

По залез

Спасете горатаМоето любимо място, до което обичам да се разхождам по нея, е една малка брезова горичка, която е и финалната ми точка всеки път. Разстоянието до там е около 2,5 км. Ако се продължи още по-нагоре, след няколко километра, се достига и село Бели Искър. Звучи малко страшно и дълго, но реално това е един доста пряк път, който овчарите често изминават, за да пасат стадата си.

Стадо с кравиСутрин рано, преди да се разбуди градът, обичам да ходя по тази пътека и да слушам песента на птичките и жуженето на буболечките. Истинска почивка за съзнанието ми.

Този маршрут е подходящ и за колоездачи, и за разходки на домашни любимци. Разстоянието от София до Самоков е 60км.

ПаячеРоксана

You May Also Like
ahtopol
Прочети повече...

Синеморец: Къде да хапваме?

Поради стотици неприятни случки и коремни проблеми, имам огромен страх от ресторантите по българското черноморие. Всеки път, когато…
Прочети повече...