Нов сериал – Locke & Key

Lock key

Снощи си легнах с мисълта, че днес ще запиша видео. Събудих се, подготвих се, прегледах някакви настройки на апарата, седнах пред обектива, че и започнах да говоря. Звукът беше ужасен на няколко пъти, а после се оказа, че и фокуса не ми е като хората. Ставах, сядах, ставах, сядах, накрая се изнервих, но все пак записах видеото. Започнах да го обработвам и видях, че няма никакъв живец в мен. Най-скучното видео, което съм гледала…

Може би силата ми е писането.

Все пак искам да разкажа за преживяването си и да направя едно кратко ревю на Lock & Key. Няма значение, че ще бъде в блог публикация. Дори може би е по-добре, защото тук поне изглежда, че някой жив ги пише нещата.

Киното е една от другите ми страсти, за които не знам защо все още не съм писала. Може би съм го наследила от баща ми, не съм сигурна, но както той, така и аз, харесваме както американското, така и европейското кино. Аз залитам доста по европейското, най-вече френското такова, но също съм си любител и на американски филми и сериали.

Днес давам оценка на сериал, който е много нов. Успях да го изгледам още преди да е навършил месец в мрежата на Netflix.

Locke & Key е сериал за.. магическа къща (Key house), пълна с ключове, които дават на притежателите си  неподозирани сили. Семейство Lockе е наследник на тази невероятна, пълна с изненади къща.

Едно от първите неща, които ме привлякоха към сериала беше локацията. Къщата, в която е заснет е може би една несбъдната мечта за мен. Архитектура от 1800 година, намираща се почти на брега на океана, интериор от масивно дърво и огромни стаи с високи тавани. Краткият трейлър ме плени за секунди и бях твърдо решена, че дори и да не е чак толкова интересен този сериал, ще го гледам, защото определено искам да разгледам къщата.

За мое щастие, не само къщата си заслужава гледането. Историята на сериала е базирана на комикс, но Netflix са попроменили части от нея, защото комикса си е твърд horror. В случая имаме повече фантазия, по-малко страшни моменти, а и както във всеки американски сериал усещаме един лек, забавен привкус в някои сцени. Действието е динамично, напрегнато, кара те да препускаш по епизодите. Netflix правят нещо много нездравословно, а то е именно това, че качват всички епизоди от сезона на веднъж. Аз съм страшно пристрастена и не мога да спра да гледам, докато не привърша всичко. Отне ми 2 дни да го изгледам  – първия ден изгледах 3 епизода, а вчера се довърших с останалите 7.

Актьорите са подбрани добре и нямам абсолютно никакви забележки от към актьорска игра. Има няколко популярни лица, които със сигурност се срещали и в други американски сериали, но е почти сигурно, че не помните имената им.

Лошият герой е жена, около която до последно има някаква мистерия. До последно не се разбира коя е тя, човек ли е, защо е там, и какво точно иска.

Ефектите са доста добри, доста реалистични. Нито кръвта е прекалено червена, нито духовете са прекалено изкуствени.

Няма излишни епизоди и моменти за пълнеж. Може би това е едно от основните неща, които харесвам в сериалите на Netflix – 10 епизода, в които няма как да има по нещо излишно. Всичко си е на мястото, а всяка сцена е обвързана с предходната. Ако се чудите за какво говоря, може да погледнете като пример Supernatural – сериал на cw-cbs , който има по 20 епизода на сезон, от които поне 3-4 са излишни и нямат никаква връзка с предходните.

Оценката му в IMDB e 7,5, но аз му давам 9.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *