Обратната страна – Кратко ревю

Днес е трета поредна седмица, в която ще ви запозная с още една страхотна книга, а именно “Обратната страна” на Радостина А. Ангелова.

Издателството е Жанет 45, а цената й е 15 лева, но на мен ми отне доста време докато я намеря. Обиколих доста книжарници, в които все я нямаше налична! В крайна сметка, след шестия опит успях да се сдобия с нея.

Нямах представа какво да очаквам, защото дори не погледнах за какво става дума преди да я купя. Както вече споменах в своето първо ревю, Радостина Ангелова ме изненада приятно още с първата нейна книга, която прочетох и заради това си накупих всичко налично с нейното име.

“Обратната страна” е доста по-различна от “Афиши в огледалото”. Действието се развива в съвремието, но въпреки това в отделни глави са представени различни притчи, чиято история или извод имат връзка с основната сюжетна линия. Изключително интересен похват и прекрасни истории!

Самият роман е любовен, но не толкова романтичен, колкото драматичен, представяш душевните терзания на своите герои по невероятен начин, който малко или много ни кара да почувстваме всичко онова, което чувстват и те.

Със сигурност книгата би се харесала на почти всеки един от вас, защото може би всички ние сме попадали в подобна ситуация, на виртуална и не толкова реална любов.

Влюбвали сме се в отсрещното лице, което дори не виждаме, не можем да почувстваме истински. Влюбвали сме се в онзи изграден от нас самите образ, в думите, в някакви блянове и мечти, които превръщайки се в реалност се оказват не точно това, което сме си представяли. Много от нас са попадали пред подобни дилеми, пред които са поставени и героите в романа.

Книгата е изключителна сама по себе си, защото прекрасно представя днешната действителност и терзанията, които раздират човешката душа изправена пред чувства, които не е сигурна дали са истински или са плод на въображението. Раздвоението и идеята, че можеш да обичаш двама души едновременно. Изходът от ситуацията, в който осъзнаваш, че можеш да обичаш само един единствен.

Романът се чете на един дъх, а езикът използван от авторката отново е на светлинни години пред това, което бих могла да си представя.

Истински възхитена съм от таланта, който има Радостина Ангелова и с удоволствие започвам да чета поредна нейна книга.

Приятно четене!

Роксана

You May Also Like