Руси неволи

Всички, с които ежедневно комуникирам знаят, че проблемът ми в последно време се нарича: КОСА. Да, точно така. Косата ми, с която рядко се харесваме и рядко се разбираме, имахме спречкване относно това какъв цвят да бъде.

Винаги съм харесвала русото, опитвала съм го под различни форми – кичури, омбре, изцяло боядисване и тн. Този път исках да бъде нещо тотално различно и смело, а именно – мечтаната Pinterest-ка коса. В продължение на седмици гледах снимки, пинвах, запаметявах, обсъждах и се чудих кое е най-подходящото решение. След като избрах цвета, започнах да търся способен фризьор. Прерових и препрочетох всички форуми, Facebook страници и Instagram страници. Имаше адски много двуполюсни мнения.

Изборът на правилен фризьор беше мираж.

Мненията, които касаеха бяло русото бяха толкова негативни, че веднага се отказвах да чета повече, и преминавах нататък. Абсолютен ужас. В крайна сметка попаднах на едно мнение, което бе довело до още положителни коментари. Ставаше дума за “Салонът” в мол София. Не бях чувала за това място, но ми прозвуча обещаващо и реших, че е време да си запазвам час и да я правя тази искана от мен коса.

Боядисването… Не беше просто боядисване! Това бяха цели 6 часа прекарани в салона. Първо обезцветяване на цялата коса. Миене и сушене. След което имаме боядисване на корените в по-тъмен цвят. Миене и сушене. След което имаме мазане на дължините със сиво русо. Последно миене. Постригване. Сешоар. Voilà! Не просто мечтаната прическа, а най-невероятно красивия цвят, който на всичкото отгоре ми отиваше! Прекрасно, но…

Идва голямото НО. Поддръжката на такъв цвят коса е доста по-сложна от самото ѝ придобиване. След няколко измивания сивото започва да пада, корените стават леко оранжеви. Косата трябва да се матира редовно, за да не се губи красотата на цвета. Израстването пък води до нови чудения, които са обвързани най-вече с финансите.

Наистина ли ми се дават по 200 лева всеки месец, за да имам този цвят коса?

Ако отговорът е не, то тогава по-добре никога не рискувайте с подобни Pinterest-ки цветове, защото поддръжката им е наистина скъпа.

На мен разбира се, не ми се даваха 200 лева и направих няколко глупости една след друга. Първо се боядисах сама със силно изсветляваща боя, от което последваха ярко оранжеви корени. След това опитах да матирам положението и… бях лилава за две седмици, следствие от ползването на шампоан за изрусени коси. След това отидох на фризьор, за да оправя този кошмар. Платих още 150 лева. Вече не бях руса, а по-скоро на тъмни кичури. Това също не продължи дълго, защото веднъж обезцветена, косата няма никакъв пигмент, косъма буквално е кух, което води до лесно падане на боята за коса. Следваща стъпка беше да опитам да бъда руса, но с безамонячна боя. Не се получи, но имах надежда, че ако се боядисам кафява, нещата ще се оправят. Не се оправиха, защото бях кафява точно една седмица, след което обезцветеното изби. В момента съм с амонячна руса боя, която не изглежда особено русо, но поне имам еднакъв цвят навсякъде.

По време на русите си неволи, имах щастието да намеря невероятния шампоан на Fanola. Опитах да матирам и убивам жълтото с какво ли не, без особен успех. Със сигурност не препоръчвам матиращата серия на Lakme. При мен нямаше абсолютно никакъв ефект.

Този шампоан Fanola, ми беше препоръчан от позната и смея да твърдя, че наистина премахва отенъците. За русите дами, които искат да имат платинено руси коси – препоръчвам го горещо!

Следващите кадри може да видите разликата от преди/след:

After the shampoo
След шампоана
Before the shampoo
Преди шампоана
Before the shampoo
Преди шампоана

Пояснение:

Това НЕ е спонсорирана реклама.

 

Поздрави

Роксана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like