1/365 Малкият парфюмериен магазин близо до “Шанз-Елизе”

1/365
Малкият парфюмериен магазин близо до “Шанз-Елизе”

Ден първи от проект 365.

Първата снимка, начални стъпки в ниската осветеност. Дано последната такава да бъде по-добра и да съм научила нещо.

Започвам годината с кратко ревю на една лека и много неангажираща книга. По Коледа получих подарък от половинката, който много ме зарадва. Цели три книги! Първата, която ще разгледам е с изключително дълго и бих казала банално име “Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе”, а авторът е Ребека Рейзин.

Не харесвам такива книги, признавам си. Виждайки заглавието си помислих, че това е поредната скучна боза, но Стан твърдеше, че имам нужда точно от подобен тип книга – лека и разтоварваща. Може би беше прав.

Книгата е издадена от Ciela, а цената ѝ е 14,90лв. Корицата е потресаваща и прилича на скрийншот от компютърна игра за първокласници. Не открих технически и печатни грешки, което е супер, защото в доста от книгите, които си купувам срещам такива. Преводът не звучи нелепо, дори напротив. Не се усеща, че оригиналът е на английски език.

А сега за съдържанието.

Както се очакваше, книгата наистина е много лека и приятна. Чете се буквално на един дъх. Действието се развива бързо, историята е банална, но пък има доста интересни описания, които почти те пренасят в света на парфюмите. Аз страшно харесвам Франция, та може би заради това и книгата ми допадна. Доста предвидим край, нищо стряскащо, никаква драма, изненада и тръпка, което би могло да подразни читателя. Със сигурност това не е книга, произведение на изкуството, но пък човек може да си позволи да прочита по нещо такова от време на време.

 

Роксана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like