1/365

Ден първи от проект 365.

Първата снимка, начални стъпки в ниската осветеност. Дано последната такава да бъде по-добра и да съм научила нещо.

Започвам годината с кратко ревю на една лека и много неангажираща книга. По Коледа получих подарък от половинката, който много ме зарадва. Цели три книги! Първата, която ще разгледам е с изключително дълго и бих казала банално име „Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе“, а авторът е Ребека Рейзин.

Не харесвам такива книги, признавам си. Виждайки заглавието си помислих, че това е поредната скучна боза, но Стан твърдеше, че имам нужда точно от подобен тип книга – лека и разтоварваща. Може би беше прав.

Книгата е издадена от Ciela, а цената ѝ е 14,90лв. Корицата е потресаваща и прилича на скрийншот от компютърна игра за първокласници. Не открих технически и печатни грешки, което е супер, защото в доста от книгите, които си купувам срещам такива. Преводът не звучи нелепо, дори напротив. Не се усеща, че оригиналът е на английски език.

А сега за съдържанието.

Както се очакваше, книгата наистина е много лека и приятна. Чете се буквално на един дъх. Действието се развива бързо, историята е банална, но пък има доста интересни описания, които почти те пренасят в света на парфюмите. Аз страшно харесвам Франция, та може би заради това и книгата ми допадна. Доста предвидим край, нищо стряскащо, никаква драма, изненада и тръпка, което би могло да подразни читателя. Със сигурност това не е книга, произведение на изкуството, но пък човек може да си позволи да прочита по нещо такова от време на време.

Роксана