Bioderma – и да и не!

Bioderma products

Здравейте от мен в неделя!

Грижата за кожата се превърна в нещо като тренд последните няколко години. На пазара изникват все повече и повече нови марки, които имат страхотна реклама и перфектен външен вид. Аз като един експериментатор вечно купувам различни кремове, грим и всякакъв тип козметика, за да мога да намеря най-доброто за себе си.

Bioderma са една от любимите ми марки за козметика. Доверих им се лесно, защото съм таен и открит привърженик на всичко френско, а и защото все пак са по-висок клас и можем да ги намерим в аптеките.

 

Първият техен продукт, който опитах беше мицеларната им вода за чувствителна кожа и останах доста доволна. Почиствам грима си лесно с нея, не изсушава и не оставя чувство на опънатост. Също така един огромен плюс е това, че не люти, когато има пряк контакт с очите! В момента тествам мицеларна вода на друга марка, за която ще разкажа скоро!

Сега по темата!

Кои са “ДА”-тата и “НЕ”-тата лично за мен и моята кожа:

Като човек с избухливо чувствителна кожа, на която понякога се появяват разни неприятни олющвания или зачервявания, реших да опитам кремчето им от серията Sensibio DS+, което идваше в комбинация с гел за измиване. В сайта на Bioderma, както и на самата опаковка са описани състоянията, при които би бил ефикасен този крем. Моята кожа не е чак толкова зле, нямам сквами или подобен тип кожни проблеми, но все пак реших да го взема с идеята, че ще ми се отрази добре. Да, ама не!

Кремът е с много нежна и фина текстура, нанася се лесно и попива изключително бързо. Първите десетина минути кожата ми се чувстваше чудесно, но след това започнах да забелязвам същите изсушавания и зачервявания както и преди това. Реших, че все пак трябва да му дам време и продължих да го ползвам в продължение на 2 седмици, за да мога да добия реална представа. В комбинацията с гела за измиване, който изсушава МНОГО, се получи не много приятен ефект. Очевидно, моята кожа не прие добре съставките и трябва да се стремя към по-хидратиращи, от колкото специализирани кремове. Още един минус според мен е, че няма SPF, което е едно от нещата, които предпочитам, като си купувам кремове и козметика.

Не го препоръчвам за сухи кожи, които имат склонност към зачервяване.

До тук имам две “НЕ”-та.

Нека сега да премина към положителната част на това ревю и прекрасния BB крем на Bioderma!

 

Вече сте наясно с това каква кожа имам и какво точно търся – овлажняващ крем, успокояващ, който да попива лесно и бързо. При фон дьо тените, дори и тези, които са за по-сухи кожи, такова нещо като овлажняващ не съществува или поне аз не съм го открила! За това са любимите ми BB кремове, от които на пазара има стотици, даже хиляди разновидности.

В търсене на идеалния, попаднах на няколко, които не ме очароваха с цвят, хидратация и вид, затова в крайна сметка реших да опитам ОТНОВО нещо, което не е съвсем за мен, но пък кой знае, дадох му шанс. BB кремчето на Bioderma Sensibio AR всъщност е за хора с розацея, като освен, че доста умело скрива червенините, има съставка която спомага борбата с този неприятен враг на кожата. Аз нямам розацея, но пък търсех нещо, което да има добра покривност и да хидратира добре. Смея да твърдя, че съм доста доволна! Покривността е доста по-добра, от колкото на повечето BB кремове, които съм използвала до сега, но най-важното е, че кожата ми е хидратирана цял ден и гримът ми не помръдва от лицето ми! Друг плюс, който мога да му дам е, че има SPF 30! Защитава, прикрива и хидратира.

Препоръчвам го на хора, които имат по-сухи кожи и търсят естествено покритие и изравняване на тен в ежедневието си.

Второто ми “ДА” отива при комбинацията от почистващ гел и мицеларна вода от серията Sensibio. Цената е много изгодна, идват в комплект и със сигурност са подходящи за моята кожа. Гелът не изсушава като другия им вариант по-горе, а дори напротив. След измиване, кожата е чиста, но не опъната, а мека и хидратирана. Мицеларната вода, както вече споменах е подходяща за премахване на грим или просто почистване на лицето от външни замърсявания. Има приятен аромат, не люти и не щипе.

Разбира се, не спирам да опитвам, да харесвам и да не харесвам нови и нови неща! Доставя ми удоволствие самото тестване на нови продукти, особено ако се харесат добре и на кожата ми.

Роксана

You May Also Like