Sofia Food Truck Fest: За вкъщи!

Във времена на пандемия всичко, което е свързано с промяна на обстановката се превръща в “моето нещо”. Естествено, избягвам тълпите и не ходя в Джъмбо, но обичам да си “подарявам” по едно излизане, за да си взема храна за вкъщи.

Мястото, за което ще разкажа не е ново, но пък е една идея по-различно, защото няколко любими каравани, които предлагат вкусна улична храна са се събрали на едно.

Къде?

На кръстовището на Парчевич с Ангел Кънчев.

Там по принцип си се помещава караваната на Street Chefs, но сега са се появили и Манджа Ван-ЪТ, Travel Cocktails + Симбиоза.

Разбира се, мястото предлага само храна за изпът и не можеш да седнеш и да хапнеш сандвича си на място, но все пак имаш шанса да се срещнеш с някакви хора, докато си взимаш хапването (макар и от два метра разстояние).

Хората, които работят в караваните са адски мили и любезни, което е и нещото, от което всички имаме нужда.

Малко светлина в тунела, едно шоколадово тако и една топла усмивка, придружена от горещ шоколад с уиски и портокал.

Ако си по-съобразителен от мен, можеш да си занесеш чашата за многократна употреба, в която готините бармани ще ти налеят коктейла (или горещия шоколад), а защо не и греяното вино (което можеш да намериш за 3 (да 3!) лева).

Опитахме върховните такоси и кесадията на Манджа ван, както и Рубен сандвича на Симбиоза. Не бих определила сандвича като Рубен обаче, защото няма много общо с тези, които съм опитвала в САЩ, но пък комбинацията от зеленчуците, месото и соса беше невероятна. Нещото, което ми липсваше в него беше киселото зеле, което го прави толкова различен, както и ръженият хляб.

Мексиканското от Манджа ван е слабост на Стан, който дори се почерпи с десертно тако, което беше залято с веган шоколад с розова вода от Vanilla Kitchen. Кесядията беше една от най-добрите, които сме опитвали в България.

Напитки има всякакви: алхоколни и безалкохолни, но ние си падаме по по-високия градус и избрахме да опитаме един от коктейлите на Travel Cocktails, който имаше вкус на Коледа. Коняк, дюли, индрише и орех- перфектна сладост и вкус. Много обичам коктейли с коняк или ром и винаги ги предпочитам. Моят десерт беше алкохолен (не ме съдете) – горещ шоколад с портокал и уиски.

Готиното на този малък фест е, че можеш да отидеш с кучето си, можеш да си по пижама под дългото пухено яке, или да не си се нарешил, но това да не се вижда, защото е студено и си със зимна шапка. Ако живееш в кварталите наоколо можеш да дойдеш и пеша. Аз съм достатъчно голям ентусиаст и неведнъж съм вървяла от Младост 1 до Софийския. Вариантите са многобройни, а коктейлите те очакват.

Караваните ще бъдат там до 30.12. Все още имаш време да хапнеш нещо различно преди сармите и баницата.

Go for it!

Роксана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like
ahtopol
Прочети повече...

Синеморец: Къде да хапваме?

Поради стотици неприятни случки и коремни проблеми, имам огромен страх от ресторантите по българското черноморие. Всеки път, когато…
Прочети повече...