Детската стая на Марина

Стая Марина

Такава поредица се каня да направя буквално от години, но все се оправдавам с липсата на време. Е, давам си сметка, че размотавайки се постоянно си правя мечешка услуга. Започвам!

Първата стая, за която ще разкажа е детската стая, защото тя може би е и любимата ми. За да придобие малко повече контекст всичко, което разказвам може би ще бъде от полза да изгледате някои от последните ми видеа в YouTube, в които разказвам как си купихме нов апартамент в София, а след това как го продадохме и се озовахме на квартира в Пловдив. Видеата можете да намерите ето тук.

Детската стая беше една от най-вълнуващите за обзавеждане стаи. Нямах търпение да се пренесем в новата квартира, за да може Марина най-накрая да има собствено пространство, в което да може да играе и изобщо да прави, каквото си поиска. Апартаментът, в който се нанесохме е необзаведен, това беше едно от условията ни, когато търсихме мястото си в Пловдив. Основните причини да търсим такова жилище бяха – рисковете, които представляваме ние с куче + бебе за мебелите на хазяите, както и това, че предпочитаме сами да избираме цветове, материали и тн за обзавеждането си. Имахме огромен късмет намирайки този апартамент, защото освен необзаведен е направен много добре – изчистен, в неутрални цветове. Колкото по-семпло е едно място, толкова повече възможности дава за развихряне.

Барбарон

Исках детската стая и обзавеждането да имат някаква тема, затова се спряхме на “Облаци и дъги”. Видя ни се най-приятно от към цветова гама, детско и не прекалено ярко и натрапчиво. Из интернет пространството има страшно много възможности за избиране на килими, табуретки, възглавнички и играчки на тази тема, но нашата идея беше да не прекаляваме и да се поберем в не много голям бюджет.

Някои неща донесохме от София като леглото например. То е бебешка кошара от Икеа, която би следвало да става за деца до 4 годишна възраст. Не ми се вярва Марина да иска да спи в бебешкото си легло до толкова късно, но според производителя това е окей.

Останалите мебели закупихме отново от Икеа, тъй като прерових целия интернет и не намерих нищо толкова приятно на външен вид и същевременно бюджетно.

Скринът беше специално избран, заради възможността да бъде преобразен. Избрахме да го боядисаме в цветовете на дъгата с тебеширена боя, а дръжките сменихме с облачета.

Гардеробът до последно щеше да бъде пребоядисан от бял в цветен, но се отказахме в последния момент, защото преценихме, че ще бъде по-семпло ако го оставим така. Все пак подменихме и неговите дръжки, за да може да изглеждат като комплект със скрина.

Добавихме и секция с кутии, която е супер за съхранение на играчки, за подреждане на книжки и други. Марина вече дърпа големите пластмасови кутии сама и си вади, каквото ѝ харесва.

Детска стая

Много ми се искаше да взема някакво меко кресло, на което да можем да седим със Стан, когато приспиваме Марина, но всичко ми се видя твърде скъпо или нефункционално. В крайна сметка се спряхме на огромен барбарон-възглавница с кадифена дамаска. Може би в бъдеще ще го напълним със силиконов пух, защото прословутите топчета вътре шумят страшно много при всяко помръдване.

Като допълнително място за съхранение имаме една голяма прозрачна кутия, в която прибираме играчки, книжки и други неща, които не се ползват на момента.

До леглото на Марина сме поставили един сгъваем стол, който в крайна сметка използваме, когато я приспиваме вечер. Шумният барбарон не беше най-гениалната идея на света!

За повече подробности може да изгледате видеото към тази статия.

 

Роксана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *