One more bar преглед

От скоро, поне по мои наблюдения “brunch” – ът или късната закуска, станаха доста поп в София. Ако трябва да съм честна, това страшно много ми харесва, защото така или иначе все се случва да спя до 10-11 през уикендите. Така мога спокойно да се оправя и да отида да си похапна някъде.

Изпробвам различни заведения почти всяка седмица и реших, че така и така обикалям и харча пари, редно е и да споделям мнение тук. Повечето от преживяванията ми са приятни, но имам и някои натъжаващи живота ми ситуации. Както ви споменах в публикацията за Crazy Diamond, имам някакво професионално изкривяване и постоянна нужда да оглеждам, оценявам и критикувам заведенията за хранене. Обикалям с огромен ентусиазъм, нон-стоп съм в търсене на нови и нови места, и винаги нямам търпение да отида там и да видя за какво става дума.

One more bar е мястото, което съвсем не посещавам за първи път. Ходя там, за да си похапна брънч, а понякога и привечер, за да се насладя на хубав коктейл и приятна обстановка.

Какво ми харесва:

1. Местоположението. Топ локация, любимата ми софийска улица, в близост до транспорт, далече от шума.

2. Градината. Зеленина, удобни и непретенциозни градински мебели, истинските цветя във вазички по масите са ми фаворит!

3. Коктейлите! Да, коктейлите там са ДЪ коктейлс. Интересни, различни, приготвени с внимание. Любими са ми със сигурност. Има неща, които опитах там за първи път. Оценка за тях от 1 до 10 – 10.

4. Събитията. Организират готини събития, канят интересни и различни хора за гости, които приготвят коктейли, като Bibons например. За жалост не успях да отида, но нищо, следващия път.

5. Brucnh. Идеята им за брънч, който е под формата на бюфет е супер. Не знам дали има друго място, на което сам да се организираш и да избираш какво да сложиш в чинията си, но там определено им се е получило. Беконът им е страшно вкусен и хрупкав, а черните бейгълчета са любов.

Какво не ми харесва:

1. Обслужването. Това е нещото, което може да срине целия авторитет на едно заведение. Дори когато всичко останало е перфектно, нацупените и бавни сервитьори се превръщат в проблем номер едно.

Защо не съм доволна?

Когато влизам в едно заведение, от любезност, а и защото знам какво е някой да ти нахълта като прегладняла хала, спирам на входа, поздравявам и ВИНАГИ питам дали има свободни места и дали трябва да изчакаме, за да ни настанят. В One more bar сервитьорите ме подминават като пътен знак всеки път. Случва ми се няколко пъти вече да чакам на вратата на градината и да казвам на доста висок глас добър ден, но вместо да получа поздрав, не получавам реакция. Първият път си казах, окей, може би имат много работа, ще се настаним сами. Настанихме се и започна голямото чакане. Приблизително 30 минути. Този сценарии се е повтарял няколко пъти вече. Доста е неприятно. Разбира се, не всеки път е било така, но за съжаление виждам само едно момиче, което си върши работата с добра скорост и е любезно и усмихнато.

2. Второто нещо е по-скоро препоръка. Тъй като бюфета за брънч включва и топли ястия като яйца и бекон, хубаво е да бъдат поставени върху Бен Мари, просто защото изстиват страшно бързо.

3. Забелязах, че във фейсбук страницата, никой не отговаря на коментарите, засягащи обслужването, а те съвсем не са добри. Това според мен прави доста лошо впечатление. Харесвам заведения, които веднага отговарят на коментари, било то добри или лоши. Това според мен показва уважение към клиента, а той в крайна сметка е най-важният, нали?

Ако тази публикация ти е харесала, ще се радвам да я споделиш с приятели.

Усмихни се,

Роксана

You May Also Like