Поводи за връщане

Або Поводи за връщане
Поводи за връщане

Днешната книга, която представям е доста по-различна и специална, защото авторът й (извинете ме за и-краткото, но ѝ то изглежда потресаващо в този си вид.) е от родния Самоков, а и е мой познат.

Беше ми много интересно да прочета за пътешествията му, защото бях сигурна, че историите му ще бъдат поднесени по много интересен начин. Когато си израснал с някого в такъв малък и ограничен град като Самоков, много добре можеш да разбереш всички онези шеги и вмъквания, които от време на време се появяват в книгата.

Або не е писател, той е пътешественик.

Всичко, което описва те отдалечава максимално от тесногръдието, негативизма и неприятното в ежедневието. Започваш да мечтаеш, да чувстваш повече, да се усмихваш на по-малките неща и да искаш да бъдеш истинската версия не себе си.

Както споменах по-горе, Самоков е онзи малък, провинциален град, в който ако си малко по-различен от останалите, директно биваш заклеймен като „сдухан“, „задръстен“, и ежедневно се сблъскваш с разни подхвърляния и подигравки. Да успееш да се откъснеш от тази среда си е истински успех. Або е онзи човек, който въпреки, че често споменава родния си град, съвсем не се вписва в обстановката. След всичките си приключения се е превърнал в гражданин на света, със страхотно чувство за хумор и завидно дар слово.

Книгата е един дневник, в който всеки би могъл да открие частица от себе си. Местата и случките, за които разказва Або са толкова далечни и различни от това, на което сме свикнали. Това не са разкази за пътувания из Европа или дестинации, които са ни до болка познати. Това са истории за усещания, взаимоотношения, гледки и нещо повече.

Книгата се чете лесно и приятно, без да те обременява с нещо излишно. Кара те да мечтаеш и да искаш да пътуваш и още, и още… Да намираш онези хора, живеещи на другия край на света, които са толкова различни, но и същевременно толкова еднакви като нас.

Във времето, в което всеки е започнал да пише книги, препоръчвам горещо да прочетете тази. Тя не е за прехвалени пътувания в скъпи хотели, не е събрана от статуси във фейсбук, и няма да ви загуби времето.

Приятно четене!

Роксана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like