Ton sur ton: Огнено червена с черни аксесоари

Понякога ми се иска да излезна от зоната си на комфорт и да се появя по начин, по който не бих го правила всеки ден. В търсене на перфектния стил, който да се впише тотално в същността ми реших да направя нещо крещящо, огнено, но пък и доста познато като техника на съчетаване.

Ton sur ton е френски идиом, който означава цвят върху цвят (буквално преведено) или всичко в един цвят (и неговите нюанси, подтонове).

По някакво стечение на обстоятелствата се оказа, че всичко червено, което притежавам е в почти една и съща тоналност, което направи аутфита още по-крещящ и различен, но експериментите са за това, да привличат погледите.

Роклята е артикул, който притежавам от повече от пет години. Купих я на намаление от HM за 10 лева и смея да твърдя, че не е “мръднала”! Има толкова много живот в нея, че вероятно ще мога да я завещая на децата си. Страхотно попадение.

Якето е от миналия сезон на  Levi’s и е перфектната пухена прегръдка за студените дни. Имах леки колебания, когато го купувах, защото исках да имам жълтия му вариант, но в крайна сметка се спрях на него. Цената му беше доста намалена и струваше 150 лв.

Чорапогащникът беше една доста импулсивна покупка, може би защото знам, че няма да влиза чак толкова често в употреба, колкото варианта му в черно. Брутално червен е и определено привлича всички погледи.

Чантата е притежание на повече от четири години и също изглежда прекрасно. Fossil създават много качествени и устойчиви във времето чанти и портомонета.

Обуквите са моята страст, вторите ми Dr Martens. Имам и кафяви, но черните си бяха задължителни, защото мога да ги съчетавам с всичко. Цените им варират доста (особено на българския пазар), а най-изгодните, които съм намирала са били в магазини Mercari. За съжаление тези не са от изгодините и цената им беше 350 лв.

След тази крещяща комбинация се чувствах като едно червено петно на фона на всички хора с тъмни дрехи наоколо. Хареса ми.

Следващият път ще опитам с по-земни тонове.

Роксана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like