Пътуване без багаж

Да вдигнат ръка всички, които обичат да пътуват!
Мисля, че ще видя една гора от ръце, защото според мен 99% от хората обожават да пътешестват!
Когато стане дума за планиране на приключението, сърцето започва да тупка все по-силно и бързо и емоциите и адреналинът скачат на 100%. Съставянето на план започва от вечния въпрос „Какво да облека?“ и „Колко дрехи да си взимам?“, „Един чифт обувки достатъчен ли ще ми бъде?“ и т.н.
След едногодишната ми обиколка в САЩ, изградих начин и стил на пътуване, който следвам неотлъчно. Тъй като избирам винаги low cost компании, с които да летя, повечето багаж означава повече пари. Точно заради това започнах да побирам нужните вещи за 4-5 дни в една малка раница. Малка, но достатъчно голяма, за да събере основни неща, които ще ми бъдат необходими и без които не мога!
 
Оставих в миналото големите куфари, сакове / НАЙ-ВЕЧЕ тях, защото са УЖАСНО неудобни/ и по-малките куфарчета, които въпреки размера си… са си куфари. Научих се да подбирам най-важното и необходимото, без да прекалявам и да взимам неща, които не използвам, или които ще използвам рядко.
Този път дестинацията е Атина, където времето си е почти лятно, една идея по-топло, от колкото е тук в София. За случая си подбрах дрехи от леки материи, които няма да тежат както на раницата ми, така и на мен.
Тази година ленът се завръща с пълна сила в летните облекла, точно за това съм подбрала един страхотен ленен панталон, който нося с огромно удоволствие. Не само, че изглежда чудесно, но и пази прохлада и е в приятен светъл цвят, към който гледам да се стремя през топлите сезони. Панталонът може да се комбинира както с подходящ топ от лека материя, така и с тениска в светъл цвят.
Вторият тоалет, който съм избрала е една от любимите ми летни поли. С нежното си райе в светло синьо и бяло е създадена само за морски дестинации! Комбинирам я с бяла тениска, бели кецове и нежни аксесоари.
outfitsТрети вариант отново е в бяло-кремава гама. Един любим панталон, който мога да нося както с официална обувка, така и с кец! В случая отново комбинирам с бяла тениска и бели кецове! Към тоалета прибавям и любимите ми дървени ръчно правени обици с изобразена на тях Самоковска шевица.
Връхна дреха за всички тоалети е една моя много любима жилетка, която съм си взимала, когато бях в щатите. Материята е страхотна, а кройката е различна и нестандартна! Марката е Do everything in love, което беше също добра причина, за да си я купя.
Тъй като се гримирам доста в работното си ежедневие, през почивните си дни предпочитам да хидратирам кожата си добре, да я защитя максимално от слънцето.
 
След това просто да сложа прозрачна пудра и лек руж в същия цвят като устните ми! За очите пък ще избягам от очната линия и сенките и просто ще използвам свежа лилава спирала.
Раницата, в която прибирам всичко ми верен спътник от няколко години насам. Изключително удобна ми е и е в нормален размер, който влиза идеално седалката в самолета. За дизайна и цветовете и няма какво да говоря, защото Roxy са марка, която обожавам /не само заради името!/.
Освен тези неща, фотоапаратът винаги е с мен, както и слушалките. Зарядните, мокрите и сухи кърпички и нещо за хапване, дори не знам дали има смисъл да споменавам!
 
А вие, какво взимате, когато пътувате?
Роксана
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like